Kenneln

Om Kenneln

Jag startade min uppfödning med S:t Bernhard år 1985 och 1988 grundades Rolling Dog’s Kennel. Mellan 1985 till 1990 föddes S:t Bernhard upp hos Rolling Dog’s men i början av 90 talet lades uppfödningen av rasen på is. S:t Bernhard fanns dock kvar i familjen fram till 2002.

År 1994 fick jag min första Vita Herdehund (då kallad Vit Schäfer) Detta var en tik vid namn Astoria (Sia). Denna underbara tik gav mig 4 kullar, hon blev hela 11 år gammal och är än idag en mycket saknad familjemedlem.

I början av 2000 blev Vit Herdehund (tidigare Vit Schäfer) godkänd som ras under Svenska Kennel klubben. Rolling Dog’s var en bland de första kennlarna i Sverige att föda upp Vit Herdehund.

Avelsmål

Mitt mål är att i första hand föda upp trevliga, friska och mentalt stabila hundar med en sund exteriör. Hundarna passar med fördel som familjehund under förutsättning att hunden får den aktivering och motion rasen kräver.

Eftersom Vit Herdehund är en bruksras så är det en fördel om du som blivande ägare är intresserad av att aktivera din hund på något sätt, ex inom lydnad, spår, agility osv.

Att köpa valp av Rolling Dog’s

Jag vill att du som valpköpare:

HD/ED röntgar hunden mellan 12-15 månader

Mentalbeskriver hunden mellan 12-24 månaders ålder

Ej säljer hunden/ skänker bort hunden utan att uppfödaren först kontaktas

Ej avlivar hunden utan att uppfödaren först kontaktas

Vid frågor eller funderingar kontakta din uppfödare för hjälp och konsultation då jag är mån om att ha bra kontakt med mina valpköpare.

Sen är det alltid kul att få bilder så jag uppskattar mycket att ni alla skickar bilder på Rolling Dog’s hundar

Kontakt

Birgitta Söderholm

Marks väg 1 B

79023 Svärdsjö

Tel: 073-674 17 91